A retail refurbishment in London's Notting Hill


The Italian Job - Notting Hill

Client
Private
Year
2017
Status
Completed
Location
London
Photographer
Emanuelis Stasaitis

Working with The Italian Job once more on their third venue, Pardini Hall renovated the former Pelican Published House to include a pub, restaurant and cocktail bar, Salotto 900.

Once again, we used copper and patterned tiles, together with the blue and brown colour palette reminiscent of The Italian Job brand.  Using colours and materials, we have divided the pub into different function areas while a vibrantly tiled copper counter forms a central focus as you enter the pub.

Battered chesterfields, vintage style tables and leather upholstered bar stools root the pub in its traditional past, while rich blue tones lend a cosy and contemporary feel.

The restaurant area is divided by meshed copper screens.  Globe lights hang from the ceiling and walls. The ceiling to the restaurant is clad with tin tiles aged with a white wash to create a subdued lighting atmosphere. Sky-lights provide natural light during the day. The dining area feels warm and relaxed, reminiscent of the food available.

Refurbishing the external facade using copper leaf and blue leaves potential customers with a striking impression.  We exposed the grand windows which look incredible at night, with the reflection of the globe pendant lights visible from inside.